Prima medalie de aur la Europenele de MMA

Vineri s-au încheiat primele campionate europene de MMA, tineret și seniori, organizate de către Federația Internațională de Arte Marțiale Mixte (IMMAF) în colaborare cu Federația Română de Kempo.

La această ediție, România a participat cu un lot de 11 sportivi, 8 la divizia de seniori și 3 la divizia de tineret. Din păcate, România n-a reușit să câștige nicio medalie la tineret, însă, a compensat cu șase medalii câștigate la seniori: aur prin Dorobanțu Mihai, două de argint prin Mavru Ana-Maria și Radu Zarioiu, medaliile de bronz fiind cucerite de Cristian Iorga, Raluca Dinescu și Iulia Luiza Ghiță.

Radu Zarioiu și Mihai Dorobanțu s-au dovedit foarte determinați, meciurile câștigate de către ei fiind înainte de limită, amândoi cu tactică diferită. Radu este cel care a câstigat meciurile prin KO iar Mihai prin procedeu articular, armbar (tehnică articulară exercitată asupra cotului).

De asemenea, Bogdan Grad, românul care a luptat pentru Austria s-a clasat tot pe locul 3, alaturi de Cristian Iorga.

Este pentru prima dată când România castiga o medalie de aur la un campionat international de MMA  organizat sub egita IMMAF, concurența fiind una foarte ridicată. La această fiind în concurs sportivi din 26 de tări.

Categories
Breaking News

RELATED BY