Susa foto: mmafighting.com

Gabi Garcia şi-a cerut scuze în genunchi pentru ratarea cântarului în Rizin

Gabi Garcia s-a prezentat la cântarul official Rizin cu 12 kilograme peste limita categogoriei de 95 de kilograme la care urma să lupte cu Shinobu Kandori, veterana luptătoare de MMA în vârstă de 53 de ani.

Oficialul Nobuhiko Takada a afirmat că este rar să se renunţe la un meci între doi sportive sănătoşi şi a invitat-o pe Gabi să îşi ceară scuze.

Discursul lui Gabi a fost unul emoţional. Ea a spus că este pentru prima dată când i se întâmplă asta şi a pus faptul pe seama unor problema personale pe care le-a avut în săptămânile de dinaintea luptei:

“Pot să spun numai că îmi pare rău. E pentru prima dată când se întâmplă asta dar am avut nişte problema în aceste trei săptămâni de dinaintea meciului. Am crezut că m-am recuperat dar la primul antrenament aici mi-a curs sânge din nas, tensiunea, ştiu, am avut multe problema cu slăbirea.”

“O respect, îmi respect adversara, este o legendă aici. Sunt foarte tristă. Am plâns mult” – a spus e acu lacrimi în ochi. “Vreau să îmi cer scuze în faţa fanilor din Japonia. Vă iubesc şi îmi pare rău Sakakibara-san, Takada,, Kandori şi te provoc la anul, la greutatea corectă Sper că vei accepta anul viitor. Îmi pare foarte rău, Japonia. Vă iubesc şi mă voi întoarce mai puternică decât niciodată.”

După ce a spus aceste lucruri, a căzut în genunchi şi şi-a cerut din nou scuze, în lacrimi.

Cu siguranţă că Gabi nu este lipsită de vină. Ea a agreat să facă o anumită greutate şi nici măcar nu s-a apropiat.

Chiar dacă ar fi intrat în limitele categoriei stabilite, campioana de BJJ tot ar fi fost mai grea cu mai bine de 20 de kilograme decât adversara sa. În iulie, i s-a propus un meci cu o adversară şi mai mică, în vârstă de 45 de kilograme iar înainte de asta, a întâlnit o sportivă în vârstă de 49 de ani, de la categoría uşoară.

Rizin au lăsat-o pe Gabi să îşi asume vina şi au afirmat că este inacceptabil în organizaţia lor, deşi au organizat în mod constant meciuri disproporţionate.

Categories
Fighting Sports

RELATED BY