Sursa foto: si.com

Dana White: “2017 a fost cel mai bun an din istoria UFC”

Fără Conor McGregor şi Ronda Rousey, s-ar crede că 2017 nu a fost un an bun pentru UFC, însă Preşedintele Dana White afirmă contrariul. Acesta a afirmat joi în cadrul conferinţei de la New York că 2017 a fost cel mai bun an de până acum pentru UFC.

Acesta va fi cel mai bun an în istoria companiei – a spus White când a fost ăntrebat despre creşterea UFC la primul eveniment organizat la Madison Square Garden – UFC 205 – în noiembrie 2016. Ne îndreptăm spre cel mai bun an. Deci a fost bine.

Afirmaţiile lui White sunt ciudate. UFC a vândut în jur de 2.6 milioane de pay-per-views până acum în 2017 şi au rămas numai trei evenimente pay-per-view până la sfârşitul anului. Până la această dată anul trecut, fără să includem blockbuster-ul UFC 205 – McGregor vs. Alvarez, UFC vânduse peste 6 milioane pay-per-views.

2017 a fost considerat de mulţi un an liniştit pentru UFC. 2015 şi 2016 au fost nişte ani buni, în mare parte datorită lui Conor McGregor şi Rondei Rousey. Dar în 2017 au fost puţine carduri care au atins audienţă mare – cel mai mare fiind UFC 214 – Jones vs. Cormier 2 cu numai  850,000 vânzări. Michael Bisping vs. Georges St-Pierre este aşteptat să fie pe locul doi. Holloway vs Edgar, la UFC 218 nu este aşteptat să aibă cifre mari.

McGregor nu a concurat în MMA anul acesta iar Rousey pare că s-a retras. A fost greu pentru UFC să vândă pay-per-views fără aceste două stele şi s-a văzut la cifrele din 2017.

Singura luptă a lui McGregor în 2017 a fost un meci de box împotriva lui Floyd Mayweather şi potrivit unora a bătut recordul de vânzări pay-per-view.

Nu este sigur pe ce se bazează White când spune că 2017 a fost cel mai bun an de până acum pentru UFC. Probabil include Mayweather-McGregor, deşi nu a fost un card UFC, însă UFC a devenit mai târziu co-promotor official. Fără Mayweather-McGregor nu este realist să crezi că 2017 a fost cel mai bun an UFC de până acum.

Categories
StiriUFCUncategorized

RELATED BY