Sursa foto: mmafighting.com

Dana White nu a glumit când a spus că UFC ar putea avea într-o zi şi boxeri.

 

Înrebat de seriozitatea comentariilor sale în ceea ce priveşte o potenţială includere a meciurilor de box în UFC, după succesul meciului dintre Conor McGregor şi Floyd Mayweather pe reguli de box, White a afirmat recent că este interesat de idee. Mai mult, a afirmat că UFC ar putea deveni un jucător important pe piaţa boxului, aşa cum este şi pentru MMA.

“Ştiu cât de buni suntem la ce facem şi ştiu că suntem mai buni decât cei mai mulţi care se ocupă cu asta.” – a spus White.” Cred că cei implicaţi în box, sportivii, s-ar bucura să fie sub umbrela noastră şi să lupte pentru noi şi da, cred că am putea să facem mai bine decât ceilalţi. Deci de ce naiba să nu încercăm?”

White a mers mai departe şi a spus că este 100% sigur că boxerii profesionişti ar fi trataţi mai bine sub promoţia UFC boxing decât sub promoţii veterane ca Top Rank sau Golden Boy Promotions, aând în vedere istoria UFC în sporturile de contact în general şi recenta înfiinţare a UFC Performance Institute.

“Suntem cei mai buni, a spus White. Suntem cei mai buni la ceea ce facem. Ne gândim la viitor. Dacă ne uităm la ce avem acum la dispoziţie – UFC Performance Institute, cu facilităţi de ultimă oră, cu orice piesă de echipament la care te-ai gândi şi cu recuperare – devenim mai puternici. Avem un restaurant la care mănâncă în fiecare zi gratis, un costă nimic pentru sportivi să vină aici şi să facă tóate aceste lucruri. În plus, avem un centru de terapie la care pot veni sportivii pentru terapie fizică gratis.”

“Pe deasupra, facem evenimentele mai bine decât le fac ei, producţia noastră este mai bună. Cred că orice facem, facem mai bine şi avem şi asigurări de sănătate pentru sportivii noştri.”

Bob Arum – Top Rank CEO – nu salută inţiativa lui White şi spune că este un “gest de disperare”, referindu-se la anul greu pe care l-a avut UFC în a creşte încasările pay-per-view şi nevoia de nume mari pentru a ajunge la câştiguri. Potrivit lui Arum, “White ar putea fi purtătorul de cuvânt al unei afaceri falimentare”.

Răspunsul lui White a fost departe de a fi politicos

“Este aceeaşi persoană care a spus aceleaşi prostii despre mine acum 15 ani. A spus: vor pierde mulţi, mulţi bani şi afacerea asta e o glumă, se va duce la fund, nimeni un va fi interesat de un astfel de sport. Şi uite unde am ajuns. Tipul ăsta e un ticălos.”

White nu este singurul nume mare în UFC care a vorbit despre un potenţial viitor în box.

McGregor a afirmat recent că boxul i-ar putea lărgi orizonturile. Când a fost întrebat de posibilitatea unei reveniri în ring a lui McGregor, White a spus: “Niciodată să nu spui niciodată”.

Categories
BoxingFighting Sports

RELATED BY