Sursa foto: jiujitsutime.com

Fiul lui Royce Gracie debutează în MMA: nu am concurat niciodată în Jiu-Jitsu

Membru al UFC Hall of Fame şi ambasador Bellator, Royce Gracie va rămâne mereu în istoria MMA-ului. Iar acum se pare că unul dintre fiii lui o ia pe urmele sale.

Khonry Gracie a luptat curând cu Ben Clark la Attitude MMA Fights X şi a câştigat prin decizie majoritară.

Gracie a afirmat pentru MMA Fighting că este bucuros de debutul său:

„Uitându-mă la meci, mă bucur că am stat toate cele trei reprize. Este bine pentru experienţă, să simţi cum este dar ştii, planul meu era să îl duc jos. A făcut o treabă foarte bună blocându-mi intrările”.

Spre deosebire de verii săi Ryron, Rener şi Ralek Gracie şi unchii săi Rickson, Rorion sau chiar tatăl său, Royce, Khonry nu a concurat niciodată la Jiu-Jitsu şi a trecut direct la MMA. Când a fost întrebat de ce, a zis: „pentru că turneele sunt numai despre puncte. Poate câţiva dintre cei mai buni din lume termină prin finalizări dar cei mai mulţi participanţi la turnee nu finalizează, câştigă la puncte. Nu are nicio legătură cu ce vreau eu să fac şi anume MMA”.

„Când eram mic am jucat fotbal. Eram concentrat pe fotbal. Jiu-Jitsu era numai un hobby. Am învăţat Jiu-Jitsu dar nu am luptat până acum trei ani şi am luat o decizie. Am zis că la 20, 21 de ani o să lupt, o să-i încep cariera. Asta a fost acum trei ani când am început oficial să mă concentrez pe MMA, însă m-am antrenat Jiu-Jitsu toată viaţa”.

„ Am primit o ofertă să joc fotbal pentru o universitate aici, în California. Am avut de ales între asta şi jiu-jitsu şi MMA. A venit ziua în care a trebuit să aleg şi am ales jiu-jitsu. A fost decizia mea. Royce niciodată nu m-a forţat să fac ceva, lucru pe care îl apreciez foarte mult. Sunt bucuros de decizia luată. Fără regrete”

Categories
Stiri

RELATED BY