Sursa foto: mmafighting.com

DC vrea să îşi apere centura la începutul anului următor

Campionul UFC la categoria semigrea – Daniel Cormier – aşteaptă primul meci de apărare a centurii de când a fost reîncoronat ca deţinător al titlului în faţa lui Volkan Oezdemir.

 

„Am să lupt cu Volkan” – a afrimat Daniel Cormier pentru MMAJunkie Radio.” Am fost la medic şi mi-a recomandat să îmi iau liber restul anului pentru că am început să mă gândesc la o luptă la sfârşitul lui Decembrie. Am să lupt cu el undeva la începutul anului următor.”

 

Cormier (19-2 MMA, 8-2 UFC) a organizat un poll pentru a determina ce adversar îşi doresc fanii pentru următorul meci şi Oezdemir (15-1 MMA, 3-0 UFC) a ieşit primul.
Un raport recent programa meciul pentru UFC 219 care are loc pe 30 DEC la T-Mobile Arena in Las Vegas însă Cormier îşi doreşte mai mult timp să îşi revină după ultímele 12 luni.

Cormier a avut o vară tumultuoasă după ce a pierdut centura în faţa lui Jon Jones (23-1 MMA, 17-1 UFC) prin konck out pentru ca apoi să o primească din nou după ce Jones a căzut testul doping pentru un steroid.

Procesul lui Jones cu partnerul UFC anti-doping – US Anti-Doping Agency este în desfăşurare  şi sr putea dura câteva luni.

Ce de-a doua pierdere în faţa lui Jones l-a afectat emoţional pe Cormier după UFC 214 însă răsturnarea de situaţie după validarea probelor doping l-a făcut să reconsidere înfrângerea:

“Evident, vom lăsa procesul să se desfăşoare” – spune sportivul. “Dar sunt îngrijorat faţă de factorul uman pentru că este şi el tată şi are o familia. O parte din mine este foarte revoltată. Cum ai putea să nu fi revoltat când se întâmplă aşa ceva şi te gândeşti: Omul, chiar am avut parte de ceva corect?”

În acelaşi timp, Cormier un poate să nege ce s-a întâmplat în Iulie, la Honda Center în Anaheim, Calif.

“El a câştigat lupta” – spune DC.”Vin luptători la mine şi îmi spun că eu un am pierdut centura. Beneil Dariush (categoria uşoară) mi-a spus că nu ar fi trebuit să accept centura înapoi. Este stupid. Nu ai pierdut dacă nu ai avut parte de ceva echitabil. Dar ei un se uită la competiţie aşa cum mă uit eu”.

 

“Pentru mine, eu am pierdut meciul. Pe 29 Iulie m-a bătut. Pot spune orice dar am pierdut. Aşa sunt eu”.

 

După rezlutatul probelor doping, Cormier a consultat experţi pentru a se documenta despre substanţele folosite de Jones, lucru care l-a lăsat şi mai confuz. Nu înţelege de ce un sportiv cu abilităţile lui Jones are apela la aşa ceva.

 

“După ce am vorbit cu tipii ăştia, se pare că astea acţioneză aşa de repede, únele dintre drogurile astea. Îţi permit să te antrenezi mai mult şi mai tare. E urât. Pentru la 38 de ani, muncesc din greu, fac mult. M-ar ajuta să mă trezesc fără să simt că mor. Până miercurea trecută nu am ştiut că poţi să te simţi aşa de rău. Mă durea şi fundul Se întâmplă. Dacă simte că trebuie să apeleze la aşa ceva este trist pentru că eu un cred că are nevoie. Cred că este destul de bun. Dar atunci cum numeşti asta?”

“ Eu un pot să alerg prin octogon ca Anthony Pettis. Nu pot să fac aşa ceva. Eu pot să încerc să duc jos, pot să lupt în picioare sau la sol. Eu un pot să dau lovituri prin întoarcere sau coate din sărituri. Dacă tu crezi că trebuie să faci ceva în plus ca să mă poţi bate pe mine cu ceea ce am la dispoziţie, e trist.”

În final, Cormier s-a hotărât să lase trecutul în spate. Apreciează faptul că Jones a încercat să îmbunătăţească relaţia dintre ei dar circumstanţele din jurul celei de-a doua luptă a lor l-au întristat şi este gata să întoarca pagina şi să se concentreze la meciul cu Oezdemir.

Categories
Stiri

RELATED BY