Sursa foto: mmafighting.com

Fosta campioană Invicta şi actuala luptătoare UFC, Andrea Lee a intrat sub atenţia USADA

Lee a fost retrasă de pe fight-card.ul UFC 216, unde urma să îşi facă debutul în UFC în faţa Kalindrei Faria (18-5-1 MMA, 0-0 UFC), după ce US Antidoping Agency  – partenerul UFC anti-doping a sancţionat-o pentru o suspendare primită în trecut pentru consum de diuretice. Ea a fost înlocuită de Mara Romero Borella (11-4 MMA, 0-0 UFC)

Potrivit politicii anti-doping UFC, luptătorii care au încălcat în trecut regulamentul sunt obligaţi să fie disponibili pentru testare aleatorie cel puţin şase luni înaintea unui meci sau cu două luni mai mult decât un luptător debutant în promoţie.

Conform regulii, Lee va putea lupta în aprilie 2018.

“Deja am început procedurile administrative cu USADA, deci ar putea să vină să mă testeze oricând”– spune sportiva.

Lee povesteşte că atunci când a primit oferta de a lupta cu Faria, la UFC 216 – ca rezutat al unei performanţe impresionante la LFA 23, cele mai mari griji pe care le aveau ea şi antrenorul şi soţul ei, Donny Aaron erau ca actele să fie gata – vizitele medicale, măsurile Reebok şi muzica de intrare în cuşcă.

Din câte ştia ea, cazul cu Nevada State Athletic Commission fusese rezolvat, perioada de suspendare de nouă luni expirând în decembrie.Sanţiunea a fost primită în urma meciului cu Sarah D’Alelio at Invicta FC 16 in March 2016, unde a pierdut prin submission.

După ce a fost înlăturată de pe cardul următorului eveniment, Lee şi-a făcut o prioritate din a bifa toate cerinţele programului anti-doping UFC, care include urmărirea unui clip de 25 de minute despre anti-doping li completarea tuturor fomularelor care permit agenţiei monitorizarea permanent a sportivilor.

Sportiva este de părere că birocraţia este foarte mare: “Trebuie să le dau tóate informaţiile. Este o parte în care vorbesc despre o aplicaţie, un fel de program de urmărire despre care habar n-aveam”.

Însă dacă asta este necesar, atunci Lee se va supune cerinţelor pentru că este de părere că sunt multe concepţii greşite în ceea ce o priveşte. Deşi ştie că probabil nimeni nu o va crede şi admite faptul că a luat o pastilă de eliminare a fluidelor, insistă că un a făcut asta ca să trişeze.

“Atunci când am fost depistată pozitiv şi suspendată, substanţa a fost un diuretic – spune Lee. A fost pentru uz de diuretice. Nu am fost sub influenţa a nimic altceva. Nu am luat niciodată steroizi”.

“Sunt un sportiv curat. Mă bazez pe nutriţie şi pe NutraBio o companie de suplimente, mănânc bine şi mă antrenez din greu. Dar multă lume este în eroare. Presupun automat că am fost depistată pozitiv şi că sunt o trişoare. Nu am trişat. Am folosit pastila ca să scad în greutate pentru că eram umflată şi reţineam apă. Pentru asta am luat un diuretic”.

Lee spune că se va întoarce mai puternică după această situaţie şi că fanii vor vedea un debut frumos în aprilie.

Categories
UFC

RELATED BY