Sursa foto: youtube.com

Miesha Tate – despre testul lui Jon Jones – “Ignoranţa nu poate fi folosită drept scuză”

După ce a fost depistat pozitiv cu Turinabol, Jon Jones a declarat public că nu a luat niciodată steroizi. În cele din urmă, substanţa a fost găsită în corpul lui şi potrivit fostei campioane Miesha Tate, să spui că nu ştii cum a ajuns acolo nu este o scuză validă.

„Fie eşti curat fie nu eşti. Nu există o zonă gri când este vorba de sporturi de contact. Punct” – spune Tate pentru MMA Tonight. „Nu mă interesează că spune USADA, Miesha, nu mânca Cheerios în săptămâna meciului. Ghici ce, nu mănânc Cheerios. Asta e regula Fac asta pentru ca sportul să fie sigur şi curat şi noi trebuie să îi respectăm”.

Miesha adaugă că sportivilor le sunt date toate informaţiile şi este uşor să verifici substanţele interzise de USADA.

„Ştii regulile din timp, explică Tate. USADA pune la dispoziţie multe informaţii. Fac lucrurile foarte simple. Dacă ai vreo întrebare, dacă este ceva prescris de doctor, ai numere de telefon, un website la dispoziţie. Poţi să contactezi mulţi oameni pentru a verifica dacă produsul este sigur sau nu”.

„Am făcut asta de multe ori numai ca să mă asigur. Am o uşoară problemă cu tiroida. Am luat un hormol natural de porc dar am vrut să fiu sigură că este în regulă. Nu au fost probleme dar am urmat procedura pentru a mă asigura că ceea ce iau este permis. Am trimis toate suplimentele la USADA pentru a avea acordul lor şi ei m-au ajutat bucuroşi. Nu vreau să iau ceva din greşeală”.

„Dacă te opreşte poliţia pentru viteză şi spui că nu ai realizat că aveai cu 20 de km mai mult, tot aidepăşit viteza şi punct. Nu poţi să foloseşti ignoranţa drept scuză şi trebuie să fii 100% curat”.

Înainte de acest episod, Jones a fost depistat pozitiv pentru clomifen şi letroyol şi a explicat asta printr-o pastilă folosită în alte scopuri.Au spus că un a intenţionat să consume substanţe interzise dar cu tóate astea, Jones a primit perioada maximă de suspendare.

Dacă asta se va întâmpla şi de această dată rămâne de văzut însă Jones s-ar putea confrunta cu un sfârşit de carieră foarte abrupt.

 

Categories
MMA

RELATED BY