Sursa foto: cdn.vox-cdn.com/

Henrique da Silva visează la o lovitură de KO în meciul împotriva lui Gokhan Saki

Sursa foto:
fightmag.com.au

Gokhan Saki își face mult așteptatul debut în Octogon pe 22 Septembrie în Japonia, în cadrul UFC Fight Night 117, iar Henrique da Silva este încrezător că va reuși să-l surprindă.

În momentul în care a semnat cu UFC-ul, Silva avea un palmares impecabil, 10 meciuri disputate și toate câștigate. Cu toate că a debutat cu dreptul în UFC, câștigând primele 2 lupte înainte de limită, în ultimele 8 luni acesta a înregistrat 3 înfrângeri, printre care se numără și KO-ul în 22 de secunde în fața lui Ion Cutelaba.

Silva a primit oportunitatea de a lupta cu Saki în Japonia, ceea ce poate fi șansa lui  “Frankenstein” de a depăși perioada neagră din cariera sa.

Conform contractului cu UFC, Silva mai are 2 meciuri, și este de părere că oportunitatea de a lupta cu Saki îi va garanta un viitor în promoție. Cu toate acestea, brazilianul nu vrea să se simtă presat în vreun fel.

Saki este fost campion Glory al categoriei semi grea și fără îndoială este unul dintre cei mai buni kickboxeri din lume. Acesta are în palmares un singur meci pe regulament de MMA, soldat cu o înfrângere prin TKO în 2004.

’’Rebelul’’ Saki se întoarce în cușcă după mai bine de un deceniu, și o face la cel mai înalt nivel posibil. Cu toate acestea, numele său nu îi era cunoscut lui Silva.

“Frankenstein” a recunoscut că a început să se intereseze de Saki abia după ce au convenit asupra luptei, nefiind pasionat de Muay Thai, și crede că va fi o înfruntare spectaculoasă și o provocare, dat fiind că Saki este un bun kick-boxer.

Deși Saki este o legendă în Muay Thai, Silva este încrezător în calitățile și experința sa în cușcă. Silva a câștigat 11 din cele 12 victorii în MMA prin KO, și nu plănuiește să-și schimbe stilul de luptă pentru confruntarea cu Saki.

Silva a mai spus că îi place stilul lui Saki, și faptul că lovește mult la corp, așa cum o face și el, și va căuta să combine striking-ul cu grapplingul, profitând de orice oportunitate de a termina lupta cât mai repede.

Brazilianul și-a propus să nu facă niciun pas înapoi, și se așteaptă ca Saki să caute să mențină distanța pentru a evita să fie dus la sol, ceea ce îi va afecta prestația pe striking.

Cu toate acestea, Silva spune că va căuta o lovitură de KO, adăugând astfel încă o victorie înainte de limită în palmaresul său.

 

Categories
StiriUFC

RELATED BY