Mădălin Anghel- un luptător full time

Mădălin Anghel este practicant de MMA la clubul Absoluto București, și spre deosebire de foarte mulți dintre noi, el a ales să facă în concediu ce-i place cel mai mult : să se bată.

Dacă pentru majoritatea dintre noi concediu înseamnă relaxare pe plajă sau la munte, cocktail-uri și petreceri, Mădălin a ales să se antreneze pe Muay-Thay, tocmai în patria acestui sport, Thailanda.

Mai mult decât atât, la scurt timp după ce a început pregătirea acolo, a avut șansa să își demonstreze cunoștințele într-un meci de Muay Thay împotriva unui sportiv puternic din Australia, pe care Mădălin l-a câștigat prin TKO.

Mădălin s-a remarcat în țară în galele Divizia MMA unde a luptat pe regulament de MMA amator, iar după ce am văzut meciul lui de Muay Thai din Thailanda, suntem siguri că vom auzi de bine despre el și în circuitu profesionist.

Divizia MMA îl felicită pentru performanța sa și îi mulțumește că în ciuda programului de antrenament încărcat și a diferenței de fus orar, a făcut efortul de a ne răspunde la câteva întrebări.

 

Divizia MMA  :  Cum ai luat decizia să mergi să te antrenezi în Thailanda?

Mădălin :  Decizia pot spune că am luat-o cu foarte mult timp în urmă , in copilărie am fost un mare fan Buakaw, mă uitam la filmulețele cu el și visam cu ochii deschiși că intr-o zi o să ajung să mă antrenez cu el pe tărâmurile lui in Thailanda, și să rup palmieri cu tibia așa cum  face el . Între timp visele s-au cam schimbat , nu mai sunt fanul lui, nu mai vreau sa ma antrenez cu el și sunt gata în orice moment să îi arăt Romanian Power!

Divizia MMA : Care erau așteptările tale? Au coincis cu realitatea?

Mădălin :  așteptările au coincis în mare parte cu realitatea , pentru că îi urmaream foarte des pe cei de la Tiger Muay Thai , dar una este să vezi și alta este să simți pe pielea ta sutele de abdomene și flotări, antrenamentele grele rupte ca din filmele cu trupe speciale, dar în același timp sentimentul unic de a te antrena în aer liber cu palmieri peste tot în jur,  cu Big Buddha în vârf de munte și îndemnurile  thailandezilor în urechi . Nu vrei să știți ce sunete urâte scot când tu te oprești și ei încearcă să îți explice că mai ai încă o tură de alergat “woi woi aaaa!!!” Paradis cu alte cuvinte.

Divizia MMA:  Pe ce se bazează antrenamentele lor?
Mădălin  : Antrenamentele celor de la Tiger Muay Thai se bazează pe Muay Thai clasic tradițional,  foarte mult clinching și lucru la palmare . Au patru spatii de lucru : Beginner , Intermediate, Advanced și Fighter’s  iar fiecare spațiu este prevăzut cu ring, saci și grupuri de antrenori aproape cate unul pentru fiecare sportiv în parte , asta îmi place cel mai mult.

Divizia MMA:  În ce măsură crezi că te va ajuta această experiență în viitoarele meciuri de MMA?

Mădălin : În mod sigur mă va ajuta destul de mult.  După  cum spune și numele sportului Mix Martial Arts , o artă în plus, o șansă în plus , știm cu toții că nu este de jucat cu loviturile de cot și genunchi.

 

Divizia MMA : Unde te simți mai provocat, în cușcă sau în ringul de Muay Thay?

Mădălin :  Sună ciudat,  dar în ringul de Muay  Thai mă simt prins ca într-o colivie. E mai puțin spațu,  mai multe reguli …Prefer cușca, oferă  mai multă libertate,  manușile sunt mai mici..

 

Divizia MMA : Ești nerăbdător să demonstrezi cunoștințele acumulate odată cu întoarcerea în țară?

Mădălin  : Din păcate sâmbătă părăsesc paradisul Phuket . Ar fi trebuit să mai am un meci luni, dar nu am reușit să schimb data biletului de avion .

Da,  sunt nerăbdător să ajung în țară să le arăt colegilor de antrenament noile jucării Fly Knee și Spinning Elbow .

Cât de curând voi avea o noua experiență la sala lui Mcgregor unde se antrenează și Bombardierul Ion Pascu și pe calea aceasta țin să îl felicit pentru noua lui victorie în BAMMA . Oss!

Vezi și meciul lui Mădălin Anghel din Thailanda!

Categories
Muay Thai

RELATED BY