sursa: AGERPRES

Box: România a obținut rezultate neașteptat de bune la Europenele de cadeți

Lotul României a câștigat 7 medalii la Campionatele Europene de cadeți de box, concurs desfășurat la Râmnicu Vâlcea, raportează Agerpres.

Președintele Federației Române de Box, Vasile Cîtea a declarat că este foarte mulțumit de rezultat: “Este un rezultat de excepție obținut de cei mai tineri boxeri la Campionatul European de cadeți de la Râmnicu Vâlcea. A fost o competiție reușită, iar colaborarea dintre antrenori a arătat cel mai mult că se poate. Și am obținut mult mai mult decât am sperat. Noi știm că am pornit haiducește sperând că vom lua la acest European 1-2 medalii, dar băieții au reușit să obțină o salbă de medalii de toate culorile”.

Directorul FRB, Relu Auraș a ținut să precizeze că boxul românesc începe să-și revină:”Avem o generație foarte bună, la juniori s-au luat medalii, la tineret s-au luat, la Under-22 iar s-au luat. Deci înseamnă că avem în spate o generație nouă, o generație de excepție. Sunt copii deosebiți și antrenori de valoare. Dacă va fi finanțare, atunci boxul poate reveni acolo unde a fost altădată, cu rezultate importante la competițiile mari. Sper să se dea repede drumul la finanțare din partea MTS pentru că simțim că ne sufocăm.”

Bilanțul final al Europenelor de cadeți (17-26 iulie) este următorul: Daniel Dumitru — aur (76 kg), Ionuț Albert Potoceanu — argint (95-106 kg), și cinci medalii de bronz — Eusebiu Iulian Tîrzoman (43 kg), Marco Antonio Manea (44,5 kg), Andrei Musteț (56 kg), Constantin Dragoș Guzgă (90 kg) și Dumitru Ștefan Panaitescu (80 kg)

Categories
ArticoleBoxingStiri

RELATED BY