Sursa foto: flocombat.com

Jon Jones a trebuit să muncească pentru a fi promovat la centura albastră în BJJ

Campionul UFC la categoria semigrea – Jon Jones se antreneaza din 2013 la Gracie Barra new Mexico sub profesolul  Roberto ‘Tussa’ Alencar care dupa 4 ani  l-a fost promovat la centura albastră în BJJ.

Ca orice începător, Jones a purtat centura albă. Conform spuselor sale, Jon Jones a fost decis să lucreze la slăbiciunile sale: devotamentul, umilinţa şi dorinţa de a evolua şi de a progresa sunt calităţile unui luptător.

 La una dintre conferinţele de presă după UFC 182, Jon Jones a afirmat că va începe să se pregătească pentru a obţine centura neagră în BJJ.

 

Sursa foto: reddit.com

Practica de a promova nume mari în MMA la centuri superioare în BJJ a generat şi continuă să genereze multe controverse. Xande Ribeiro, de exemplu, nu a ezitat să critice instructorii care promovează sportivii mai mult pentru faimă decât pentru efortul depus. Roberto Tussa Alencar, profesorul lui Jon Jones pare să fi fost de acord cu el.

Tussa a declarat pentru TATAME motívele pentru care nu l-a promovat încă pe Jones la centura albastră pâna acum,

“A terminat cu mutatul de la New York la Albuquerque. Deja a transferat şi fetele la noi la şcoală. Transferul este complet. Am vorbit cu antrenorii şi va începe să lucreze în Gi pentru a fi promovat pentru că centura albă pentru un campion un merge” – spune Tussa râzând.

“Trebuie să fie măcar centură albastră. Însă trebuie să înţeleagă principiul Jiu-Jitsu, regulile, filosofía şi să petreacă mai mult timp făcând asta. Nu pot să îi dau centura doar pentru că este Jon Jones. În ceea ce priveşte poza cu el în care poartă centura albă, i-am spus: Jon Jones, îţi voi lega centura albă pentru că nu te-ai antrenat niciodată cu kimono. Eşti destul de bun pentru a finaliza o centură neagră cu ghilotină şi americana dar asta nu te face o centură neagră.”

 

“Vreau să muncească. Este un mod de a-l forţa să pună kimono-ul pe el şi să muncească, aşa cum fac şi ceilalţi elevi. Un cred că este corect faţa de cei carea u muncit doi ani pentru centura albastră iar Jon Jones, doar pentru că este un start UFC să o primească fără să aibă idee despre filosofía Jiu-Jitsu. Asta este părerea mea pe care Jones o respectă”.
Tussa spune că lui Jon îi placea să se antreneze dar că programul încărcat îi dă de lucru:

 

“Când învaţă ceva nou, încearcă să pună în aplicare. Merge după heel hook, triunghiuri şi chestii din astea. Dar se antrenează numai o dată sau de două ori pe săptămână, când are timp. Are un program foarte încărcat. Are multe de făcut. Când are timp, mă sună”.

 

Categories
BJJ

RELATED BY