Sursa foto: twitter.com

De la înotul olimpic, la meseria de medic, apoi la MMA-ul profesionist

 

Deși ne-am obișnuit ca luptătorii de Arte Marțiale Mixte să aibă un background în cel puțin unul dintre sporturile de contact, mai există și excepții.

Înotătoarea May Ooi a reprezentat Singapore la Olimpiada din 1992, și recent a semnat un contract cu promoția ONE Championship, urmând să aibă meciul de debut pe 18 August.

Ooi, care între timp a terminat studiile și a  obținut diploma de medic, o va întâlni pe Ann Osman, din Malayesia, în limitele categoriei 56.7 kg, în Kuala Lumpur.

Ann Osman, în vârstă de 31 de ani, are un palmares de 5 victorii și 3 înfr

Sursa foto: dugout.ph

ângeri, toate în promoția ONE Championship.

Ooi, în vârstă de 40 de ani,  a luptat în promoții diferite, printre care Rebel din Singapore, și circuitul internațional World Series of Fighting.

Palmaresul său este de 2 victorii și 2 înfrângeri.

Lupta dintre cele 2 sportive va deschide o rivalitate mai veche, care a început în 2013 între reprezentata Malayesiei Osman și cea din Singapore, pe atunci Sherilyn Lim. Osman a pierdut meciul său de debut în fața lui Sherilym Lim, iar revanșa, deși stabilită, nu a mai avut loc pentru că sportiva din Singapore nu a făcut categoria.

Acum este rândul lui Ooi să obțină victoria pentru Singapore.

Evenimentul ONE Championship din Kuala Lumpur va avea ca main event lupta de titlu dintre campionul categoriei pană Marat Gafurov și Martin Nguyen. De asemenea, în main cardul galei, va avea loc înfruntarea dintre 2 tinere speranțe ale MMA-ului din Malayesia, Keanu Subba, care va da piept cu Christian Lee (19 ani), fratele Angelei Lee, campioana ONE a categoriei atomweight (48 kg).

Categories
Stiri

RELATED BY