Sursa foto: themaclife.com

Motivul pentru care Jedrzejczyk nu a putut să o înlocuiască pe Nunes

După retragerea în ultimul moment a Amandei Nunes, campioana categoriei straweight Joanna Jedrzejczyk a fost la un pas de a convinge Comisia Atletică din Nevada că este pregătită să o înfrunte pe Valentina Shevchenko în UFC 213.

Totuși, din motive de procedură, Comisia nu i-a dat undă verde lui Jedrzejczyk.

Este vorba de obligativitatea tuturor luptătoarelor din promoție să efectueze un test de sarcină și să înainteze un certificat nu mai târziu de o săptămână înainte de luptă care să ateste că nu sunt însărcinate.

Pentru a obține rezultatul este nevoie de 72 de ore, deci era prea târziu.

Jedrzejczyk, (14-0 MMA, 8-0 UFC), imediat după ce a aflat de retragerea lui Nunes, s-a oferit să o înlocuiască prin intermediul rețelelor sociale în lupta cu fight Shevchenko (14-2 MMA, 3-1 UFC). Ea l-a contactat pe Dana White, însă acesta avea telefonul închis.

După ce White a recepționat mesajul, Jedrzejczyk a fost contactată de PR, cu scopul de a o adăuga în main-cardul UFC 213.

Shevchenko a confirmat că este de accord cu lupta, însă nu s-a putut concretiza din motivele procedurale expuse.

Jedrzejczyk a spus că s-a oferit să o înlocuiască pe Nunes, urcând o categorie de greutate,  nu pentru a părea un erou sau pentru că ar avea ceva împotriva Valentinei Shevchenko, ci doar pentru a ajuta promoția și pe adversara sa.

Cele două sportive s-au mai întâlnit în trecut de câteva ori în cadrul unor circuite de kickboxing.

Jedrzejczyk  a mai spus că este regretabil că promoția a pierdut main- eventul galei cu așa de scurt timp înainte, și de asemenea și-a exprimat regretul cu privire la starea de sănătate a Amandei, cauzată de scăderea bruscă în greutate pentru luptă.

Ea a mai spus că dorința ei era de a lupta, indiferent de rezultat, și că o făcea în primul rând pentru sport, apoi pentru a veni în ajutorul UFC și a Valentinei.

În cele din urmă, se va respecta procedura și lupta un va avea loc, iar Jedrzejczyk se va focusa în continuare pe categoría sa de greutate, unde o va întâlni pe Rose Namajunas în toamnă.

Joanna își plănuise să se întâlnească cu fosta campioană Ronda Rousey, însă fiind în plină desfașurare Săptămâna Internațională a Luptei, cele două au fost nevoite să-și amâne întâlnirea.

 

Categories
Fighting Sports

RELATED BY