Sursa foto: frmez.org

Gokhan Saki vrea să aducă arta kickboxingului în Octogon

După mai bine de o decadă în ringul de kickboxing, Saki a surprins anul acesta prin tranziția către Artele Marțiale Mixte .

Deși are până în prezent un singur meci de MMA în  2004, soldat cu o înfrângere prin TKO, Saki a semnat recent un contract cu UFC. A afirmat despre sine că este un alt om acum, și că își dorește de mult să intre în Octogon.

Cu un palmares de 83-12, dintre care 59 de victorii prin KO, Saki este fără îndoială unul dintre cei mai titrați kickboxeri la nivel mundial.

Oferta celei mai mari promoții de MMA din lume, UFC a fost primită cu entuziasm de către Saki, care spune că va considera meciul de debut în UFC ca fiind prima luptă adevărată de MMA.

Gokhan Saki a explicat de ce un consideră prima luptă ca fiind una reală de MMA.

El povestește cum la vârsta de 20 de ani, în timp ce se întorcea acasă după o petrecere pe cinste, stropită din belșug cu alcool, antrenorul său l-a sunat și i-a propus un meci pe regulament de MMA, în acceași seară, iar el a acceptat pe loc, neștiind nimic despre acest sport.

În acceași zi a aburat în UK, unde a auzit prima dată de MMA. Pe măsură ce se apropia ora luptei, începea să îi devină tot mai clar că MMA-ul nu este numele unei companii de asigurări, cum credea inițial.

După o noapte de petrecere, o mahmureală pe cinste , fără antrenament, și zburând cu puține ore înainte de meci, Gokhan Saki a intrat pentru prima dată în cușca de MMA.

Acum, la 33 de ani, o experiență consistentă în ring, și antrenamente specifice de MMA, Saki se consideră pregătit să intre în Octogon, și este hotărât să ia lucrurile în serios acum.

De-a lungul timpului au existat mai mulți sportivi care au făcut saltul către MMA, iar rezultatele lor au fost diferite. Totuși, pasul spre Artele Marțiale Mixte, direct în cușca UFC este fără îndoială o provocare.

Rebelul Saki va fi mereu văzut ca un striker, însă el este încrezător în grapplingul său, și în faptul că va fi o surpriză pentru spectatori.

Kickboxingul va rămâne principala sa armă, și se va concentra să păstreze lupta în picioare.

Saki spune despre sine că este un sportiv complet, și că a lupta un înseamnă doar abilitatea de a lovi cu brațele sau picioarele, ci este un pachet complet alcătuit din voință, curaj și determinare. Luptătorul a spus că va aduce arta kickboxingului în Octogon o dată cu el.

Momentan se focusează pe lupta în picioare și pe apărare pentru takedowns, și este 100% încrezător în forța și condiția sa fizică.

Deși câteva detalii au mai rămas de stabilit cu UFC, Saki și-a exprimat dorința de a debuta în cadrulUFC Fight Night 115 la Rotterdam, în țara sa.

Este sigur că debutul va avea loc în 2017, iar în privința adversarului Saki a spus că nu se teme să se înfrunte cu nimeni de la categoría 205 lbs, indiferent că este vorba de un new-comer sau de un luptător titrat al promoției. Este pregătit să pedepsească pe oricine îi va sta în cale, afirmând că mai devreme sau mai târziu toți vor fi făcuți KO de către el, nu contează în ce ordine.

Saki vrea să ofere fanilor săi ce își doresc, și anume KO-turi spectaculoase.

Revenind pe plaiurile mioritice, avem și noi câteva exemple de kickboxeri care au făcut pasul spre MMA.

Nume precum Ionuț Atodiresei, Bogdan Stanciu, Alice Ardelean, Rayko Levitski* etc, au pășit în cușca de MMA, pentru unii dintre ei fiind o tranziție definitivă.

Totuși, fără îndoială că cele mai dorite și așteptate debuturi în Artele Marțiale Mixte sunt cele ale fraților Stoica , Benny Adegbuy sau Moroșanu.

Rămâne de văzut dacă se vor și concretiza așteptările fanilor din România.

Categories
Stiri

RELATED BY