Sursa foto: immaf.org

CSAC adoptă un pachet de măsuri în ceea ce priveşte scăderea în greutate

Cel mai mare set de măsuri din istoria artelor marţiale în ceea ce priveşte scăderea în greutate a fost aprobat la Anaheim – California – US.

Comisia Atletică a Statului California (CSAC) a votat cu unanimitate planul menit să combată reducerea rapidă a greutăţii prin deshidratare masivă în rândul luptătorilor de MMA, în cadrul şedinţei de Marţi. Planul conţine şi amenzi mai mari pentru cei care nu respectă limitele categoriilor, proba de cântar în ziua meciului şi adăugarea a noi categorii de greutate.

Andy Foster – ofiţer executiv al CSAC spune că planul urmează să fie lansat pe 15 Iunie. Primul eveniment cu noile norme va fi UFC 214, pe 29 Iulie, la Anaheim. Main event-ul va fi lupta de titlu a categoriei semigrea între campionul Daniel Cormier şi fostul campion Jon Jones.

Confirm acestui plan de 10 puncte, sportivii care depăşesc limita categoriei vor fi amendaţi cu 20% din bonusul lor (în cazul în care câştigă). Procentul din bonus va merge la adversar iar cei cei 20% din suma primită pentru show se vor împărţii la jumătate – între adversar şi Comisie. Dacă acest lucru se întâmplă în mod repetat, sportivului i se va recomanda participarea la categoria superioară.

Se va mai face o probă de cântar în ziua meciului pentru a se vedea cât recuperează sportivii între proba de cântar iniţială şi luptă. Dacă un luptător recuperează mai mult de 10% din greutatea sa, îi va fi recomandat ca următoarea luptă să fie la categoria imediat superioară.

Categoriile adăugate vor fi 165, 175, 195 şi 225 lbs – ( 74.8, 79, 88.4 şi 102 ). Potrivit lui Foster, s-a susţinut menţinerea categoriei de 170 (77 kg) datorită tradiţiei în MMA.

Cel mai important aspect al planului este că decizia  doctorilor va avea un impact mai mare în ceea ce priveşte încadrarea sportivului la o anumită categorie. Ei vor putea hotărâ cât de mult poate să slăbească un luptător ca să fie în siguranţă.Examenele medicale vor conţine informaţii despre categoriile de greutate şi recomandările comisiei medicale în ceea ce priveşte scăderea în greutate.

Categories
MMA

RELATED BY