Sursa foto: www.therichest.com

Tot mai multe reprezentante ale sexului frumos în Octogon

Deși la început Dana White nici nu lua în considerare  ideea de a avea lupte de fete în Octogon, odată cu evoluția fulminantă a MMA-ului  feminin, White a realizat valoarea pe care acestea le aduc celei mai mari promoții de MMA din lume.

Anunțul introducerii categoriei  flyweight la fete (56.7 kg) a fost făcut public și confirmat , urmând să înceapă odată cu sezonul 26 a The Ultimate Fighter.

Adăugarea acestei categorii intermediare  cu siguranță vine în ajutorul atât luptătoarelor  de la categoria straweight cât și celor de la bantamweight.

Într-un interviu acordat ESPNW, White a vorbit despre expansiunea MMA-ului  în rândul reprezentatelor sexului frumos,  și despre decizia sa de a adăuga încă o categorie de greutate în mai puțin de 6 luni ,afirmând decă cele patru categorii existente în prezent nu sunt suficiente.

Nume precum  Jessica Eye, JoJo Calderwood and Bec Rawlings, acestea fiind doar câteva exemple,vor avea mai multe opțiuni, putând să o aleagă pe cea mai sigură pentru sănătatea și cariera lor.

Este cunoscută povestea tristă a Valeriei Letourneau, care a trebuit să fie dusă la spital după cântarul oficial din cauza scăderii severe în greutate. Să sperăm că UFC va decide să adauge cât mai multe categorii, atât pentru feminin cât și pentru masculin, pentru ca scăderea în greutate să nu mai fie o problemă pentru sportivi.

The Ultimate Fighter invită la preselecții luptătoare cu vârste între 21 și 34 de ani, cerința fiind ca în palmares să aibă cel puțin 3 victorii în MMA-ul profesionist. Invitația este deschisă și sportivelor active din UFC de la categoriile straweight și bantamweight, cu condiția să fie în limitele categoriei 56.7 kg (125 lbs) pe durata întregului sezon.

Categories
Uncategorized

RELATED BY