Sursa foto: huffingtonpost.co.uk

Vinul şi sportul

Sursa foto: huffingtonpost.co.uk

În timp ce unii susţin că alcoolul este dăunător, se pare că cei mai mulţi dintre sportivi consideră că regula spune nu alcoolului se datorează mai mult alegerilor greşite pe care le facem când bem şi că, în realitate, aduce mari beneficii sănătăţii.

În general, alcoolul nu este recomandat în timpul antrenamentului din cauza proprietăţilor diuretice – tăriile şi berea sunt foarte diuretice iar deshidratarea dă acea durere de cap cunoscută sub numele de mahmureală.

Lucrurile stau altfel cu vinul care, potrivit cercetărilor, ar putea fi exclus de pe lista neagră. Vinul este mult mai puţin diuretic. Nimeni nu sugerează să intrăm în ring după ce am consumat vin, dar câteva pahare după antrenament aduc beneficii pe termen lung.

Ce dezvăluie studiile?

S-a demonstrat că vinul consumat cu moderaţie – (cuvânt cheie indiferent că vorbim de alcool sau orice altceva) – este sănătos. Acesta îmbunătăţeşte stamina datorită beneficiilor asupra inimii. Totodată, conţine antioxidanţi care protejează celulele şi chiar ajută în scăderea în greutate şi creşterea musculară. Ajută la circulaţia sanguină şi reduce riscurile de boli circulatorii. S-a concluzionat că vinul nu prezintă atribute negative, pe care alte băuturi alcoolice le au şi că oferă cea mai mare senzaşie de plăcere la consumare, lucru care ne ajută să ne relaxăm

Categories
Articole

RELATED BY