Sursa foto: thescore.com

“Dacă te gândeşti că îmbătrâneşti, o să îmbătrâneşti “- Ann Perez de Tejada

În vârstă de 69 de ani, Ann Perez de Tejada din Colorado, US, deţine recordul de cea mai în vârstă luptătoare de MMA.

Recordul masculin îl deţine John Williams, care a luptat la 70 de ani, în 2010.

Cu un an în urmă, la vârsta de 68 de ani, Ann a avut primul meci de MMA cu Laura Dettman, o sportivă de 24 de ani. A pierdut meciul prin KO însă plănuieşte să se întoarcă în cuşca.

Într-un interviu pentru  FOX Sports Latino, de Tejada a povestit că a crescut 4 copii singură. A ajuns să practice Karate pentru a-l determina pe fiul ei să fie mai activ. Acum are centura neagră cu 4 dani in karate şi o experienţă de 10 ani in Muay Thai şi Jiu Jitsu.Totodată a dezvaluit cât de difícil a fost să găsească o adversară

“Multa lume mi-a spus că nu ar avea nimeni nimic de câştigat printr-o victorie cu mine dar un ar risca nimeni să piardă. Dettman a fost extraordinară că a acceptat meciul”.

“Am avut o tăietură de aproximativ un centimetru. Am avut nişte vânătăi şi o tăietură. Fac mai multe la antrenament”.

“Mă antrenez din greu, nu doar mă plimb până la cuşcă”

Întrebată ce înseamnă pentru ea a fi luptător, răspunde:

“Asta este o întrebare grea pentru că este atât de aproape de sufletul meu. Practc artele marţiale de 15 ani. În ultimii 8, lupta a fost ceea ce a stat în spatele a tot ce am făcut. A trebuit să înfrunt atâta ostilitate şi rejectare din cauza vârstei mele, încât am decis să le arăt oamenilor că vârsta nu e decât o cifră….Ceea ce contează este ce poţi să faci. Dacă ai abilitatea să te mişti ca la 30 de ani, atunci vârsta nu contează. Sunt oameni de 30 de ani cares tau pe canapea şi spun că un pot să joace fotbal că sunt pera bătrâni. Şi o spun de parcă ar fi vreo laudă dar este un lucru rău. Dacă gândeşti că îmbătrâneşti, o să imbătrâneşti”.

 

Categories
Articole

RELATED BY