Sursa foto: facebook.com/ardelean.alice

Luptătorii de MMA și dietele

Sursa foto: facebook.com/ardelean.alice

Frații Nick și Nate Diaz sunt cunoscuți pentru condiția fizică excelentă  atât in cușca de MMA, unde aceasta le permite un stil de luptă agresiv și dominant,  cât și în cadrul altor concursuri de anduranță.

Ambii participă cu regularitate la triatloane și concursuri de Iron Man.

Pentru cei care nu știu, Iron Man este unul dintre cele mai dure concursuri de triatlon, probele fiind : 3,86 km înot, 180,25 km de mers pe bicicleta și 42,20 km alergare.

Celebrul chef Anthony Bourdain i-a întrebat pe cei doi luptatori în cadrul unuia dintre episoadele show-ului American  Parts Unkown care este dieta pe care o adoptă și ce alimente îi ajută pentru a se menține în formă.

Nick a mărturisit că este vegan de la vârsta de 18 ani, această dieta ajutându-l să slăbească pentru categorie înainte de luptă.

Odată cu trecerea la profesioniști, Nate a urmat exemplul fratelui său , afirmând ca evită să consume produce de origine animală și că preferă restaurantele cu specific vegan sau vegetarian.

Nick Diaz, care este și adeptul mâncarii raw vegan, nu a mai luptat din 2015 de când a pierdut la decizie cu Anderson Silva. Acest meci a fost ulterior transformat in No Contest, după ce Silva a fost depistat pozitiv  cu steroizi în urma unui control anti doping. Ne așteptăm însă la o revenire spectaculoasă a lui Nick!

Nate, în vârsta de 32 de ani s-a bucurat de un real succes în urma victoriei împotriva lui McGreggor, luptă care a spart recordurile UFC pentru vizionări live.

În ultimii ani, tot mai mulți sportivi aleg fie diétele vegetariene, fie cele vegan sau raw vegan.

Firește, opiniile referitoare la beneficiile sau dezavantajele sunt total diferite.

În timp ce unii sportivi sau persoane cu studii în domeniul nutriției pun accent pe necesitatea unei diete complexe, care să includă și produsele de origine animală, alții preferă să excludă carnea din alimentație.

Una dintre cele mai populare luptatoare de MMA autohtone, Alice Ardelean, a împartașit secrétele dietei ei.

Alice este vegetariana de 5 ani , ea afirmând ,,am fost șocată de condițiile improprii în care erau ținute si felul în care erau tratate animalele ‘’.

Frumoasa luptătoare de MMA ne-a destăinuit că s-a confruntat cu o bulimie nervoasă timp de 3 ani, și după o tentativă eșuată de a adopta o dieta vegan, a reușit în cele din urmă să-și gasească echilibrul în dieta vegetariană.

‘’Meniul meu include : fulgi de ovăz, ouă fierte,avocado, pâine prăjită. Înainte de antrenamentele de seară mananc broccoli, cartofi dulci, morcovi, conopidă sau fasole, orez brun, branză feta’’.

În prezent, Alice se mândrește că a reușit să scape de dependența de ciocolată.

 

Categories
Stiri

RELATED BY